Hervanta kasvattaa tulevia lainvalvojia

Milla Mikkanen tekee opinnäytetyötä ja valmistuu pian.
29.11.2016 - 17:59 Vilma Häti, kuvat: Onni Ojala

Poliisiopiskelijoille muodostuu aitojen sisäpuolelle tiivis yhteisö. Joskus opiskelija kuitenkin kaipaa omaa rauhaa. 

Poliisiopistolla ei ole tyypillistä koulupäivää. Opetuksen sisältö vaihtelee ja päivät voivat olla hyvin intensiivisiä. Opiskelija Milla Mikkanen kertoo, että aamu voi alkaa esimerkiksi liikennerikosoikeuden luennolla. Se voi kestää aamupäivän ja sen jälkeen iltapäivällä voi olla voimankäyttön harjoittelua tai toinen luento. 

Poliisiammattikorkeakoulun alue Tampereen Hervannassa on tulevien poliisien kotipesä. Opiskelijat viettävät paljon aikaa yhdessä. Tiivis opiskelu ja yhdessäolo hitsaavat opiskelijaporukan yhteen. 

– Täällä koulualueella asuminen on nimenomaan sellaista, että tänne muodostuu yhteisö, jonka kanssa ollaan ja vietetään aikaa iltaisin ja viikonloppuisin, Mikkanen sanoo. 

Lenkkeilyä ja omaa tilaa

Opiskelijat oleilevat yhdessä jonkun asunnolla, juttelevat, lähtevät kuntosalille tai ulos tuulettumaan. Viikonloppuisin rahatilanteesta riippuen Mikkanen lähtee ystäviensä kanssa keskustaan juhlimaan tai elokuviin.

Tulevat poliisit opiskelevat myös kesäisin. Kesäloma heillä ajoittuu heinäkuulle, joten kesä- ja elokuussa Mikkanen kertoo menevänsä Pyynikille ottamaan aurinkoa. 

Se mitä arjessa tarvitsee, löytyy kuitenkin läheltä.

– Kaikki mitä tarvitsen on asunto, kaverit ja ruokaa jääkaappiin. Koska koululla on järjestetty ruokailut, minun täytyy ostaa vain se, mitä iltaisin ja viikonloppuisin syön, Mikkanen sanoo. 

Vaikka ystävät asuvat lähietäisyydellä, kaikkea aikaa ei vietetä yhdessä. Mikkanen tarvitsee myös omaa tilaa. Hän tekee rauhassa läksyjä, katsoo tv:tä ja käy salilla. 

– En vietä joka ilta aikaa kavereiden kanssa. Välillä on kiva olla yksinään ja tehdä omia juttuja, Mikkanen kertoo.
Koulun lähellä on hyvät lenkkimaastot ja Mikkanen on tuttu näky Hervannan lenkkipoluilla. Hän käyttää viikoittain erityisesti Suolijärven ulkoilumaastoja. 

Sopivan kokoinen paikka

Mikkasen luokalla on 20 opiskelijaa. Moni heistä on kotoisin eri puolilta Suomea, joten kaikki kaverit ovat Hervannassa. Jos kavereiden luokse lähdetään, niin lähdetään heidän kotipaikkakunnilleen. 

– Meitä on vuosikurssilla 78, joten niin isoa porukkaa ei voi oppia tuntemaan, mutta oma luokka on tullut eniten tutuksi. Tunnen parhaiten ne opiskelijat, jotka asuvat koululla, sillä heidän kanssaan vietän eniten aikaa, Mikkanen sanoo.

Hervanta ei ole Mikkasen mielestä tuntunut liian pieneltä opiskelupaikalta, sillä Tampereen keskusta on tarpeeksi lähellä.Hän oli aiemmin työharjoittelussa Kemissä, joka tuntui aivan liian pieneltä paikalta. Kaikki oli liian kaukana.  Opintojen jälkeen hän ei kuitenkaan haluaisi asua enää Hervannassa.

Mikkanen on kuitenkin tyytyväinen, että Poliisiammattikorkeakoulu on Hervannassa. Opiskelijan rahatilanne on usein tiukka eikä pidemmän matkan päästä tule lähdettyä arki-iltoina esimerkiksi elokuviin. 

– Aitojen sisäpuolella pärjää hyvin, Mikkanen sanoo. 

 

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.