Jos ei pehmopuheilla, niin provosoimalla

MC Raaka Peen mielestä elämässä täytyy pystyä olemaan aito.
28.11.2015 - 17:47 Teksti ja kuva: Oona Kujala

Turmion Kätilöt vaikuttaa rajulta yhtyeeltä niin lavalla kuin kappaleidensa puolesta. Yhtyeen laulaja MC Raaka Pee provosoi herättääkseen tunteita ja ajatuksia.

Vaasalainen baari täyttyy konemusiikin ja raskaan metallin yhdistelmästä. Turmion Kätilöiden toinen laulaja MC Raaka Pee karjuu mikkiinsä kuin raivon vallassa. Miehen kasvot on maalattu mustalla ja valkoisella, ja sinne tänne on roiskittu tekoverta. Mahtipontinen lavaesiintyminen ei jätä kylmäksi. Lavalla ollaan tosissaan.

Ilman maskia ja esiintymislavaa MC Raaka Pee puhuu suorasanaisesti rakkaudesta, elämän arvostamisesta ja perheen tärkeydestä.

Ulkonäkö pettää

MC Raaka Pee näyttää juuri sellaiselta, kuin metalliyhtyeen laulajan voisi kuvitellakin. Parta, mustat vaatteet, pitkä nahkatakki. Onko tässä siis MC Raaka Pee vai Petja Turunen?

Molemmat. Aiemmin MC Raaka Pee halusi erotella hahmot toisistaan. Vaikka ulkonäkö on lavalla tavallista erikoisempi, nimi MC Raaka Pee ei merkitse enää pelkästään roolia.

– Ennen Petja Turunen piiloutui MC Raaka Peen taakse, mutta MC Raaka Pee oli rehellisempi.

Asioiden sanominen suoraan on Turmion Kätilöiden musiikin yksi tärkeimmistä kulmakivistä. MC Raaka Peelle tärkeää on erityisesti se, lava antaa yhtyeelle mahdollisuuden olla aito.

– Vaikka näytämme rappiobändiltä, olemme kaikkea muuta. Turmion Kätilöt on ihmiselämän kunnioittamista ja ylistämistä.

Turmion Kätilöiden periaate on se, että mitään ei pidä aliarvioida. Siksi MC Raaka Pee haluaa, että elämää osattaisiin arvostaa. Turmion Kätilöt provosoivat musiikillaan, jotta he saisivat ihmiset tuntemaan jotain.

– Koetamme ravistella ihmisiä, saada heidät hereille. Jos he katsovat kappaleidemme sanoja tarkemmin, he ehkä löytävät sieltä jonkin idun. Kaikki kappaleemme kertovat lopulta rakkaudesta. Sanomana on, että ei tässä kovin kauaa olla. Eiköhän nautiskella, kun ollaan hengissä.

Perhe on osa kokonaisuutta

Äänensävy pehmenee lähes huomaamatta, kun MC Raaka Pee puhuu perheestään. Puhuja ei ole vihainen metallimuusikko, vaan ennen kaikkea isä.

– Kaikki lapsetkin ovat tässä yhtyeessä mukana. Meillähän on hirveästi lapsia koko bändissä, enemmän kuin Juventuksessa pelaajia. Olemme ihan älyttömän lapsirakkaita.

MC Raaka Pee korostaa, että perhe on nähnyt Turmion Kätilöistä kaiken. Hän kuvailee lastensa olevan innostuneita ja haluavan omaehtoisesti olla mukana. Esiintymismeikitkään eivät häiritse.

– Eivät lapset pelkää yhtään. He ovat monesti nähneet meidät maskit naamassa. Lapsillekin on joskus maalattu sellaiset.

Perhe-elämän ja musiikin välillä tasapainoilu ei ole aina helppoa. Lomista sovitaan tarkkaan, jotta perheelle ja muulle vapaa-ajalle jää musiikilta varmasti aikaa.

Elämästä nauttiminen on vahvasti läsnä keikoilla, musiikissa ja yhtyeen sisällä. Lavalla ei huudeta siitä, mikä maailmassa on pielessä, vaan siitä, mikä maailmassa on hyvää.
 

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.

Fakta

MC Raaka Pee

  • 35-vuotias muusikko Siilinjärveltä, oikealta nimeltään Petja Turunen
  • Turmion Kätilöt -yhtyeen toinen perustajajäsen sekä yhtyeen toinen laulaja
  • Turmion Kätilöt perustettiin vuonna 2003, ja sen tyylilaji on industrial metal eli konemetalli

Jutun kuvat

MC Raaka Peen mielestä elämässä täytyy pystyä olemaan aito.