Lähiö muovasi miehestä räppärin

Kube äänittää lähiöräppiään studiotilaksi remontoidussa lääkepakastimessa.
15.11.2016 - 17:10 Katri Keskitalo, kuva: Tiina Hautamäki

Neljätoistakesäisenä vantaalainen Jussi Hauta-aho tajusi haluavansa tehdä musiikkia. Seitsemäntoista vuotta myöhemmin hän on julkaissut neljä albumia ja on yksi suomiräpin nousevista nimistä. Pitkä matka on Itä-Vantaalaiselta lähiöalueelta kuljettu. 

Lähiötausta näkyy ja kuuluu Hauta-ahon eli Kuben musiikissa. Mun vuosi -kappaleen musiikkivideolla Hauta-aho pyöräilee lapsuutensa maisemissa. Viime vuonna hän julkaisi oululaisräppäri Julma Henrin kanssa yhteiskappaleen Lähiö lähiö.

 Henri oli mun kanssa tässä studiolla, soitin sille demon ja se halusi ehdottomasti messiin. Henri halusi sen myös omalle levylleen, koska biisi oli niin kova ja natsasi siihen soundiltaan.

Vaikka Hakunila on parantanut mainettaan viime vuosina, moni yhdistää alueen yhä ankeisiin betonikolhooseihin ja 2000-luvun alun konflikteihin kantasuomalaisten ja maahanmuuttajien välillä. Hauta-aho on kokenut myös Hakunilan pimeämmän puolen.

 Olin siunattu siinä mielessä, että mulla oli hyvät vanhemmat, kun taas monen muun tutun vanhemmat ryyppäsivät päivät pitkät.

Kaikesta huolimatta Hakunila on Hauta-aholle rauhallinen paikka, jonne hän voisi jopa harkita palaavansa. Rankkojen ihmiskohtaloiden todistamisessa on myös hopeareunuksensa.

 Tavallaan on hyvä tietää, millaista elämä voi myös olla.

Mitä muuta Kube kertoo Hakunilasta ja musiikistaan? Lue lisää Utaimen näköislehdestä 10/2016.

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.