Moderni miestenlehti muuttaa mieskuvaa

Samu-lehden päätoimittajan Nico Vehmaksen mielestä sukupuolen stereotypioita on tuuletettava.
23.02.2016 - 17:30 Tessa Toni

 

Samaan aikaan kun perinteiset miestenlehdet Kalle, Jallu ja Ratto hakeutuivat konkurssiin, pohti Nico Vehmas uuden lehden perustamista. Lehden, joka veisi mukanaan stereotypian sekä miestenlehdestä että miehestä. 

Miehisyyden kipupisteisiin keskittyvät julkaisut tuntuivat Nico Vehmaksesta olevan Suomessa kiven takana. Vehmaksen mielestä mies ei vie lehteä kassalle kanteen läntättyjen tissien tai autojen sokaisemana, vaan haluaa lukea sisältöjä, jotka eivät aliarvioi lukijaansa. Idea uudenlaisesta miestenlehdestä syntyi.

Samua kuvaa päätoimittaja Vehmaksen mielestä miestenlehden sijasta paremmin termi mieslehti, sillä se ei pyri kohottamaan miestä jalustalle. Lehteä saa lukea kuka tahansa sukupuoleen katsomatta.
– Samu kertoo, millainen miessukupuoli on tänä päivänä, Vehmas sanoo.
Toukokuussa ensimmäistä kertaa ilmestyvästä lehdestä voi lukea muun muassa suomiräpin mieskuvasta, kehollisuudesta ja drag-nuorista. Lehti ei mässäile stereotypioilla, vaan pyrkii särkemään niitä.
– Tarkoituksena on muuttaa asenneilmapiiriä avoimemmaksi, jotta ihmiset voisivat tehdä mitä haluavat, miettimättä sitä, mitä yhteiskunta heidän odottaa tekevän, Vehmas kertoo.

Lue näköislehdestä 5/2016, miksi Samun päätoimittajan mielestä myös miesten pitäisi innostua feminismistä.

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.