Radioäänestä tuli katseiden kohde Iholla-sarjassa

Jos Venla Kokkonen saisi nyt päättää, hän ei osallistuisi Iholla-ohjelmaan.
29.01.2013 - 15:28 Tuomas MacGilleon; kuva Pekka Selonen

Tosi-tv-sarjassa esiintyminen oli Venla Kokkoselle rankka kokemus.

YleX:n radiojuontaja Venla Kokkonen nähdään myös televisiossa, osallistujana suositussa Iholla-ohjelmassa. Sarjassa viisi naista kuvaa elämäänsä videokameralla puolen vuoden ajan.

Kokkosen mukaan oman elämän dokumentoiminen ei tuntunut luontevalta. Kamera tallensi asioita, joita hän ei halunnut jakaa julkisesti. Sarjassa nähdään rankkaa juhlimista ja ihmissuhdeongelmia.

– Oudointa oli, että vaikka kaikki langat olivat omissa käsissäni, kadotin kontrollin.

Kokkosta ärsyttää, että nyt televisiossa pyörivät jaksot kuvaavat elämänvaihetta, jonka hän on jo jättänyt taakseen. Eivätkä katsojat tiedä sitä.

Puolivahingossa ruutuun

Radiojuontaja päätyi televisioon osin vahingossa. Kokkonen kertoo, että hakemus ohjelmaan oli aluksi hauska vitsi. Tilanne muuttui, kun hänet haluttiin mukaan.

– En uskaltanut sanoa ei. Ajattelin, että siitä voi seurata jotain hyvää, kuten mainosta radio-ohjelmalleni.

Kokkonen näkee ohjelman yhtenä kokemuksena muiden joukossa. Osallistumisesta ei seurannut mitään erityisen hyvää, mutta ei pahaakaan. Uudestaan hän ei lähtisi mukaan ohjelmaan.

– Keksisin muita keinoja markkinoida radio-ohjelmaani, sanoo Kokkonen ja nauraa.

Iholla-sarjaan osallistuminen ei ole vaikuttanut Kokkosen arkeen. Radiojuontajan työ on opettanut, että ei kannata lukea, mitä netin keskustelupalstoilla kirjoitetaan itsestä. Myös hyvää ja rohkaisevaa palautetta on tullut monilta Kokkosen kokemuksiin samastuneilta ihmisiltä.

Venla Kokkonen kertoo unelmatyöstään radiojuontajana Utaimessa 4/2012.

Venla Kokkonen

• 29-vuotias radiotoimittaja.
  • Asuu Helsingissä, lähtöisin Lappeenrannasta.
  • Työskentelee juontajana YleX-radiokanavan Uuden musiikin aamu- ja iltavuorossa. Ohjelmaa voi kuunnella arkisin kello 10–11 ja 17–19.
  • Osallistui suosittuun televisiosarjaan Iholla. Toisen tuotantokauden jaksoja esitetään Avalla maanantaista torstaihin kello 22.

Jos Venla Kokkonen saisi nyt päättää, hän ei osallistuisi Iholla-ohjelmaan.