Sarjakuva Goes Rock

Ville Pirisen piirtämä sarjakuvahahmo Ornette Birks-Makkonen on tanssinut tamperelaisen Klubin seinillä jo viisi vuotta.
26.10.2011 - 13:36 Hannes Nissinen, kuva: Nina Karlsson

Musiikki ei ole sarjakuvataiteilija Ville Piriselle mikään pikkujuttu. Viidessä levyttävässä bändissä ja tusinassa vireillä olevassa veivaavalle Piriselle rock on olemisen tapa. Sarjakuvat ja musiikki ammentavat samasta lähteestä, mutta niiden tekemistavoissa on eroja.

Musa on kollektiivista mesoamista, jossa palkinto on siinä heti saatavilla. Sarjakuvia taas tehdään rauhassa yksinään, ja välillä teipataan piirustuksia gallerioiden seinille, Pirinen kertoo.

Pirisen sarjakuvaura alkoi 1993 Pauli Kallion kanssa kehitellyllä musiikkisarjakuva Ornette Birks-Makkosella. Nyt Pirisen piirtämä hahmo koristaa vakituisesti tamperelaisen ravintola Klubin seiniä.

Vaikka sarjakuvanteko vaatiikin ajoittaista ”äärimmäistä köyhäilyä”, Pirinen on välttynyt omien sanojensa mukaan oikeilta töiltä. Ornette on keskeytyksettä jatkunut musiikkilehdissä kohta kaksikymmentä vuotta, ja uusia sarjakuvia ilmestyy vuosittain useita.

Pirisen lapsena Kiteeltä löytämät vaikutteet määrittävät yhä hänen tekemisiään.

Pikkukylässä oman juttunsa löytäminen on aika tärkeää. Itse satuin eksymään sarjakuvadivariin.

Lue henkilöjuttu Ville Pirisestä näköislehdestä 7/2011.

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.