Taistelunsa hävinnyt

Jore Puusa pitää opiskelijoille uransa viimeiset luennot. Hänestä kuvaajien pitäisi palauttaa takaisin omanarvontuntonsa.
03.02.2015 - 18:25 Elli Harju, kuva: Satumaari Ventelä

Kokenut lehtikuvaaja uskaltaa puhua suunsa puhtaaksi. Sen seurauksena hän on menettänyt ystäviä, töitä ja yhden avioliiton.

Jore Puusa, 62, on jo kauan kamppaillut kuvajournalismin kuolemaa vastaan. Puusan viimeinen yritys herättää keskustelu lehtikuvauksen tilanteesta Suomessa oli järjestää Kuvajournalismi 2014 -kilpailun. Osallistujia tuli kolme.

Nyt hän jää eläkkeelle ja lopettaa blogissa ulvomisen. Jäljellä on väsynyt mies.

Puusa on saanut blogikirjoituksillaan ja valituskirjeillään paljon vastustajia. Hänestä Suomen sananvapaus on suuri vitsi.

– Kuinka moni lehti Suomessa julkaisi itkevän profeetta Mohammedin? Puhetta täällä kyllä piisaa, mutta kukaan ei uskalla tehdä mitään. Tämä on tyypillinen pelkurikansa.

Miksi lehtiala on Puusan mielestä tuhoutumassa? Mitä Puusa on tehnyt, että hän on saanut osakseen vihaa? Lue lisää Utaimesta 4/2015.
 

||

Kommentit

Niin, no. Kommentteja ei ole, koska ketään ei kiinnosta.

Nykyaika tappaa paljon muutakin kuin kuvajournalismin. Suurin osa joutaakin mennä.

Hyvin vaikeaa on ymmärtää journalistiopiskelijoiden täydellinen vaikeneminen aiheen kuin aiheen edessä. En näe tässäkään threadissa ainuttakaan kommenttia. Onko pelko massan ulkopuolelle joutumisesta niin suuri, että vaietaan kokonaan?
Yliopisto on historiallisesti sananvapauden puollustaja ja valtavirran vastustaja.
Journalismi tarvitsee -ollessaan romahdustilassa- rohkeutta, ei taatusti pään työntämistä pensaaseen toivossa, että jos kukaan ei näe ei kuule minua - saan joskus töitä.

Jore Puusa
Lehtikuvaaja, eläkkeellä.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.