Toimituspäällikkö Pekka Hiltusen dekkari valmistui vuodessa

Pekka Hiltunen kirjoittaa lähes tauotta.
01.11.2011 - 14:21 Teksti: Susanna Kosonen, kuva: Gummerus/Anton Sucksdorff

Aikakauslehti Imagen toimituspäällikkö Pekka Hiltunen suunnitteli dekkarinsa tarinaa pitkään. Jo yliopistossa muistikirjaan kerääntyi hajanaisia yksityiskohtia, joista opiskelija tiesi haluavansa koota romaanin, mutta aikaa ei vain ollut.

Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Hiltunen otti vuoden vapaata toimituspäällikön tehtävistä ja lähti reppureissaamaan puolisonsa kanssa maailmalle.

­– Matkalla kirjoittaminen vain vapautui ja tekstiä alkoi syntymään. Käsikirjoitus oli valmis puolessa vuodessa, kuvailee Hiltunen. Valmiin tuotoksen hän lähetti sähköpostilla Gummerus-kustantamolle, joka tarttui ideaan.

Syyskuussa julkaistiin Hiltusen esikoiskirja Vilpittömästi sinun. Tarina ei silti ole vielä valmis, eikä dekkaristi ja toimituspäällikkö malttanut odottaa. Jatko-osaa työstetään parhaillaan, mutta juonesta ei Hiltunen suostu paljastamaan mitään.

­– Suojelen yleisön lukukokemusta, tyytyy Hiltunen toteamaan.

Lue lisää Utaimesta 8/2011.