Yrittäjä riisuu tarvittaessa

– Työlläni ei ole oikeasti mitään tekemistä erotiikan ja seksin kanssa, Dina Linnainsaari sanoo.
08.12.2016 - 17:26 Teksti ja kuva: Laura Läspä

Elämä vei Dina Linnainsaaren yliopistosta esiintymislavoille. Hänelle striptease on toteen käynyt unelma.

Dina Linnainsaari, 47, erottuu selvästi kahvilan muusta asiakaskunnasta. Hän on pukeutunut turkikseen, ja käsivarrella keikkuu Louis Vuittonin laukku. Hän on tamperelainen yrittäjä, yksinhuoltajaäiti ja striptease-tanssija. Yhdistelmä ei kuulosta kaikkein tavallisimmalta.

– Ei työni ole yhtään ihmeellisempää, kuin jos mies on gynekologi, Linnainsaari toteaa.

Häntä ei haittaa esiintyä omalla nimellään tai omilla kasvoillaan. Linnainsaari omistaa eroottisen ravintolan Tampereella, ja koko hänen lähipiirinsä tietää hänen ammatistaan. Hän on nykyään lähes täysipäiväisesti yrityksensä johtaja.

– Minä tanssin myös joskus, jos ehdin. Pidän tanssimisesta.

Juuri rakkaus tanssiin vei nykyiselle alalle. Yliopistossa Venäjällä hän opiskeli tanssinohjaajaksi ja -opettajaksi, ennen kuin striptease astui kuvaan.

– Näin tanssishow’ssa, miten miehet katsoivat tanssijoita. Poikaystäväni ei edes huomannut minua. Halusin ihmisten katsovan minuakin sillä tavalla.

Naiseudesta vain hyötyä

Linnainsaari on ristinyt jalkansa elegantisti ja pudottaa turkin harteiltaan puhuttuaan jonkin aikaa. Pöydällä on lasi kuohuvaa ja sen vieressä lautasella vihreä kuula. Hän kertoo itsestään mielellään. Tarina soljuu eteenpäin kevyen aksentin kera.

– Minulla on käynyt hyvä tuuri töiden kanssa. Aina on tultu kotiin tarjoamaan töitä, Linnainsaari kertoo.

Esimerkiksi ensimmäisen oman striptease-show’nsa Linnainsaari sai tällä tavalla. Kaksi tyttöä kouluajoilta saapui moskovalaisen ravintolanomistajan kanssa tarjoamaan töitä. Yhden illan palkkio vastasi silloin tavalliselle venäläiselle koko kuun palkkaa.

Muutettuaan pysyvästi Suomeen Linnainsaari perusti oman yrityksen. Hän sai työtarjouksia myös muualta, mutta kieltäytyi niistä.

– Yrittäjänä on vaikeaa, mutta olen hyötynyt naiseudestani. Voin itse tuurata työntekijöitäni. Jos olisin lihava mies, mitä voisin tehdä? Soittaa tanssijoilleni ja anella heitä töihin.

Kivenkova bisnesnainen

Linnainsaaresta välittyy kuva vahvasta, itsenäisestä bisnesnaisesta. Hän tekee alusta saakka selväksi tekevänsä työtään siksi, että rakastaa sitä. Uravalinta on ollut oma päätös, ei pakon edessä tehty ratkaisu.

Tarpeen vaatiessa Linnainsaari tanssii, tarjoilee tai vaikka siivoaa. Lavalla hänet tunnetaan taiteilijanimellä Stefanie. Hän on tehnyt paljon töitä menestyäkseen.

Suomalaisia ystäviä Linnainsaarella ei ole. Enemmistö työntekijöistäkin tulee ulkomailta. Hän kokee, että etäisiltä vaikuttaviin suomalaisiin on vaikea tutustua.

Työnsä vastapainoksi Linnainsaari kertoo käyvänsä kuntosalilla, tanssikoulussa ja shoppailemassa. Suurin osa vapaa-ajasta kuluu kotona pojan kanssa.

– Pitäisi kyllä käydä välillä ulkonakin, minähän olen sinkku, Linnainsaari naurahtaa.

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.

Fakta

Dina Linnainsaari

  • Syntynyt vuonna 1969 Kazanissa, Tatarstanissa. Asunut pitkään Moskovassa.
  • Muuttanut pysyvästi Suomeen 1995 ja perustanut yrityksensä 1997.
  • Kaksi lasta, 28-vuotias tytär ja 11-vuotias poika. Yksi lapsenlapsi.
  • Ollut kolmesti naimisissa suomalaisen miehen kanssa.

Jutun kuvat

– Työlläni ei ole oikeasti mitään tekemistä erotiikan ja seksin kanssa, Dina Linnainsaari sanoo.