“Hidaskin kehitys on kehitystä”

20.05.2016 - 13:47 Linda Laine
Ugandan pääkaupungissa Kampalassa sataa taukoamatta. Lähetyslentäjien pilotti Matt Eagar lausuu rukouksen ja ohjaa pienkoneen kiitoradalle.
 
Kanadalainen Eagar kasvoi osana seurakuntaa. Ensimmäisen kerran hän kuuli Lähetyslentäjistä Angolassa työskenneeltä lähestystyöntekijältä. 20 vuotta myöhemmin järjestön nimi oli unohtunut, mutta Google auttoi muistamaan. Nyt Eagar asuu vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa Kampalassa.
 
Vuodesta 2014 Ugandassa työskennellyt Eagar on nähnyt maan ongelmat ja humanitaarisen avun tarpeen.
 
–  Kätilöistä ja terveyspalveluista on tietyillä alueilla huutava pula. Paljon on myös työsarkaa LRA:n riveistä pelastuneiden lapsisotilaiden kuntoutuksessa. 
 
LRA, suomeksi Herran vastarinta-armeija, on Joseph Konyn johtama kapinallisryhmittymä, joka on Ugandan lisäksi terrorisoinut myös naapurimaita.
 
Noin Ison-Britannian kokoisessa Ugandassa on tällä hetkellä myös historiallisen paljon pakolaisia, yli puoli miljoonaa. Ihmisten auttamiseksi tarvitaan tasaisia rahoitusvirtoja.
 
–  Lännessä on totuttu pääoma- ja tehokkuuskeskeisyyteen, ja osa rahoituksesta on erittäin lyhytkestoista. Ihmisten tulisi kuitenkin ymmärtää, että hidaskin kehitys on kehitystä, Eagar sanoo.
 
Haasteita on myös Ugandassa tehtävässä hengellisessä työssä.
 
–  Osa ugandalaisista pettyy uskoon, sillä he luulevat sen olevan varma tie hyvinvointiin ja vaurauteen. Jumala tarjoaa henkistä hyvinvointia, mutta lopulta elämme ihmisten pyörittämässä maailmassa, Eagar kertoo.
 
Taitavan pilotin käsissä kone nousee helposti ilmaan ja suuntaa kohti Adjumanin alueen pakolaisleirejä.
 
Lue lisää Lähetyslentäjien työstä Keniassa ja Dadaabin pakolaisleirin tilanteesta.
||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.