Lautapelit ovat muutakin kuin Alias ja Kimble

Consept-peli muistuttaa Aliasta, mutta sananselityksessä saa käyttää ainoastaan laudan symboleja.
27.09.2016 - 18:18 Ronja Koskivaara, kuvat: Sarita Piipponen

Erityylisiä lautapelejä löytyy lukemattomia. Pelit vaihtelevat monen tunnin tarinallisista peleistä strategiapeleihin.

Lautapelien pelaaminen voi toimia yhteisenä tekemisenä monelle perheelle ja kaveriporukalle. Kiireisessä arjessa on mukava keskittyä pelaamiseen.

Tampereen lautapelikahvilassa Tavernassa voi valita yli 220 pelin valikoimasta sopivan.

– Pointti on, että kaikentasoisille ja kaikenikäisille löytyy kestoltaan vaihtelevia pelejä, Jani Mikkonen, yksi Tavernan perustajista kertoo.

Lautapelejä on hyvin erityylisiä. Shakki on esimerkki strategiapelistä, jossa keskitytään vastustajan päihittämiseen. Isolle yleisölle tuntemattomampia ovat tarinalliset ja roolipelimäiset lautapelit. Tarinallisissa peleissä voi olla novellimaista tekstiä. Eläytyminen tekee niistä erityisen kiinnostavia. Peli on vähän kuin kirja, johon voi vaikuttaa.

– Se on parhaassa tapauksessa juuri sitä. Toki pelit ovat aina pelejä. Niistä paistaa esiin pelin mekaniikka, ne tietyt lainalaisuudet, Mikkonen sanoo.

Millainen tunnelma Tavernassa oli lauantai-iltana, ja mitä perustajat kertoivat kahvilan perustamisesta? Lue lisää Utaimesta 7/2016.