Opiskelijan talous kestää joululahjoitukset

Keräyslippaaseen lahjoittamalla voi auttaa, vaikka talous olisi tiukalla.
07.12.2016 - 16:14 Mikko Asunta, kuva: Uwa Iduozee

Joulu on erilaisten keräysten ja avustusjärjestöjen kulta-aikaa. Opiskelijan tuloilla on mahdotonta ottaa osaa kaikkiin keräyksiin, mutta pienelläkin summalla voi saada paljon aikaan.

Joulun aikaan antaminen ei rajoitu pelkästään lähipiiriin, vaan osansa saavat myös avustusjärjestöt. Arvokkaita hyväntekeväisyyskohteita on hurja määrä, joten valinta on vaikea. Lipaskeräysten lisäksi keräyksiin voi antaa haluamansa summan verkkopankissa tai puhelimitse. Punaisen Ristin varainhankintapäällikkö Anna Laurinsilta kannustaa opiskelijoita lahjoittamaan.
 
— Tiedän, että opiskelijoilla on usein tiukkaa. Pienellä summalla voi kuitenkin auttaa paljon. 
 
Moni kampanja kerää rahaa vähävaraisille suomalaisille joulua varten. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä joulumieli -keräyksessä jaetaan 70 euron ruokalahjakortteja. Laurinsillan mukaan summa vastaa monissa perheissä lähes kahden viikon ruokabudjettia. 
 
Lisäksi Tampereella järjestettävä Joulupuu-keräys ottaa vastaan uusia joululahjoja jaettavaksi. Kampanja ottaa vastaan sekä rahaa että valmiiksi ostettuja joululahjoja. Myös Pelastusarmeija avustaa köyhiä perheitä lahjojen hankkimisessa. 
 
Perinteisten kertalahjoitusten lisäksi Laurinsilta nostaa opiskelijaystävälliseksi vaihtoehdoksi vaikuttavat lahjat. 
 
— Jo 10 eurolla saa katastrofialueen kylään puuroa koko viikoksi. Lahjoituksesta saa kortin, jonka voi antaa lähimmäiselle. 
 
Olemassa oleviin keräyksiin osallistuminen ei ole ainoa vaihtoehto. Esimerkiksi luonnonsuojelujärjestö WWF ja kehitysmaiden lapsia auttava Plan tarjoavat mahdollisuuden perustaa oma keräys. Näin mahdolliset joululahjarahat voi ohjata haluamaansa tarkoitukseen. 
 

Kertalahjoitukset kuuluvat jouluun

 
Myös kuukausikeräyksiä mainostetaan joulun avulla, vaikka kyseessä onkin pidempiaikainen sijoitus. Punaisen Ristin kuukausilahjoituksissa ei näy joulun aikana piikkiä, vaan kasvu tapahtuu kertalahjoituksien määrässä. 
 
Yhtä ja oikeaa lahjoituskohdetta ei Laurinsillan mukaan ole. Joulun aikaan kertalahjoitusten hyöty on kuitenkin helpoin hahmottaa.
 
—Kertalahjoituksen konkreettista vaikutusta on helppo miettiä joulupöydässä. Liikuttaa mieltä kun tietää, että samaan aikaan oma lahjoitus on voinut pelastaa toisen joulun.
||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.