Rakkautta ilmassa

Olavi Uusivirta rakentaa illuusion saapuessaan uudelle keikkapaikalle. Bändin tapa keikkua äärirajoilla viehättää yleisöä.
29.11.2016 - 17:54 Väinö Vasara, kuvat: Onni Ojala

Olavi Uusivirran yhtyeessä ollaan ensin ystäviä, vasta sitten muusikoita. Keikkabussi on toinen koti, jossa bändi lataa samat energiat iltaa varten.

Olavi Uusivirta kapuaa kyytiin viimeisenä, ja bussi nytkähtää liikkeelle. Ensin bändikaverit kertaavat, mitäkukin söi aamupalaksi. Jaakko Kämäräinen, bändin basisti, muistelee, kuinka rumpali Olli Krogerus kävi Joensuussa neljään otteeseen hotelliaamiaisella. Levoton nauru täyttääauton. Jokaisesta eleestähuomaa, ettätakana on tuhansia yhteisiäkilometrejä.

Yhtyeellä on meneillään tiivis syyskiertue. Tänään tie vie Tampereelle, jossa Uusivirta esiintyy yhtyeensä kanssa Tähtiareenalla. Syksyn aikana bändi soittaa 30 keikkaa, joista heidän mukaan yksikään ei ole samanlainen.

– Oisko tänään Baba O’Riley ja Rakkautta ilmassa -lähtö? Krogerus ehdottaa puhelimitse kitaristi Timo Kämäräiselle, joka matkaa Tampereelle omin avuin.

Keikalle vaadittavan latauksen rakentaminen alkaa jo bussista. Bändin jäsenet ovat samaa mieltä siitä, että yhdessä matkustaminen ja siten saman energian jakaminen keikkapäivänä tekevät hyvää esiintymiselle. Kemiat toimivat myös lavan ulkopuolella. Uusivirta painottaa, että koska suurin osa ajasta kuluu kaikkeen muuhun kuin keikkaan, on hyvien tyyppien läsnäolo kaikkein olennaisinta.

– Eihän tässä bändissä ole penaalin terävimpiä kyniä ammatillisesti ollenkaan, mutta helvetin hauskaa meillä on, Uusivirta virnistää.

Lue koko juttu Utaimesta 12/2016.

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.