Vanha rakennuslevy tuo ruokakuvaan estetiikkaa

Pekka Holmström pitää studion huonona puolena sitä, että aidon ja oikean rakentaminen sinne on erittäin vaikeaa.
11.03.2016 - 15:05 Kuvajournalistiti 2014 Kuvat: Jenni Toivonen

Otavamedian valokuvaajan Pekka Holmströmin mielestä hyvä kuva vie arkimaailman ulottumattomiin.

Otavamedian lehtitalon kolme valokuvausstudiota Helsingin Pasilassa ovat ihanteellisia kuvausympäristöjä sekä kooltaan että korkeudeltaan. Jokaisen studion yhteydessä on keittiö, jossa valmistetaan kuvattavat ruoat. Samalla annokset testataan viimeisen kerran ennen reseptien julkaisemista.

Toisin kuin mainosmaailmassa, Otavamedian studioilla ruokakuvat tehdään oikeista ruoka-aineista eikä esimerkiksi partavaahdolla korvatusta kermavaahdosta. Niinpä kuvausten jälkeen ruoat päätyvät usein kuvausryhmän herkuteltaviksi.

Kuvien tunnelma syntyy monenlaisista elementeistä.

– Ruokakuviin rakennetaan sopiva soundi erilaisten taustojen, useimmiten pöytälevyjen, avulla, kertoo Otavamedian valokuvaaja Pekka Holmström.

Ruokakuvauksien pöytälevyiksi käyvät vanhat ovet, lankut, pellit, kaakelit ja maalaukset – oikeastaan mikä tahansa suora kappale, mitä löytyy. Todellisuudessa kummalliselta näyttänyt, vanha rakennuslevy muuntuu ruokavalokuvassa esteettiseksi elementiksi.

– Valokuvauksessa kaiken voi tehdä aina paremmin ja valinnat toisin. Voi kuvata dramaattisemmin, luonnollisemmin tai puhtaammin. Vaikka olen tehnyt pitkän uran, lopputulos jännittää vieläkin.

Otavamedian lavastamossa valmistetaan lavasteet ja rekvisiitat kuvauksiin. Lavastamon tilat ovat pienet tavaramäärään verrattuna. Sen vuoksi osa esineistä säilytetään katossa.

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.