Lätkässä sinioranssiin

03.05.2016 - 10:00 Kuvat ja teksti: Kirsi Teiskonlahti

Eveliina Laine, 22, on kannustanut Tapparaa niin kauan kuin muistaa. Omaa joukkuetta ei hylätä vaikeinakaan aikoina. Tänä keväänä kolmen hopeakauden jälkeen tapparalaiset pääsivät vihdoin juhlimaan Suomen mestaruutta.

Tapparalaisuus on Laineen perheessä kulkenut perintönä, joten seuran valintaa ei ole tarvinnut miettiä. Eveliinan isä kannustaa Tapparaa ja veli on pelannut Tapparan junioreissa jääkiekkoa. Laineen mukaan Tampereella kahden seuran vastakkainasettelu luo omanlaistaan kulttuuria, kun yleensä kaikki valitsevat puolensa. – Ja niin sen pitää ollakin. Joko ollaan rehellisesti tapparalaisia tai ilvesläisiä, mutta ei molempia.

 

Tappara on voittanut Suomen mestaruuden edellisen kerran vuonna 2003. Tuolta ajalta Laineella on ensimmäiset vahvat muistot jääkiekosta ja Tapparasta. Tänä keväänä myös Laine pääsi osallistumaan torijuhlaan, joka oli hänen omien sanojensa mukaan huikea. Makealta maistuvaa mestaruutta Laine aikoo juhlia koko kesän yhdessä ystäviensä kanssa.

 

Laine on siellä, missä Tapparakin. Hän on kiertänyt ahkerasti pelejä liigajoukkueen mukana. Viime keväänä Laine kävi kannustamassa omiaan Oulussa, kun Tappara pelasi finaaleja Kärppiä vastaan. Pelien lisäksi hän kiertää myös erilaisissa Tapparan tapahtumissa. Pelipaitaan on tarttunut muistoksi pelaajien nimikirjoituksia faniristeilyiltä. – Tapparan vuosien varrella tarjoamat elämykset ovat olleet jotain niin sanoinkuvaamattoman upeaa ja ikimuistoista, ettei monikaan asia vedä niille vertoja.

 

Laine kertoo, että 26.4.2016, eli päivä, jona Tappara saavutti mestaruuden, on ollut hänelle yksi elämän parhaista. Torijuhlasta hän nautti yhdessä poikaystävänsä Ville Ryödin kanssa, joka kannustaa myös Tapparaa. Laineen mukaan olisi vaikeaa kuvitella seurustelevansa kenenkään ei-tapparalaisen kanssa. Niin iso osa elämää sinioranssi joukkue hänelle on.

||