Lukiolaiset arvostelivat Utaimen

21.01.2013 - 13:41

Utaimen tekijät vaihtuvat joka viikko. Siksi jokainen lehti on uniikki teos, tekijöidensä näköinen. Me toimitussihteerit teemme muun työn ohessa lehden kehittämisprojekteja. Tällä kertaa toteutimme lukijaraadin, johon osallistui neljä Sammon keskuslukion viestintälinjan opiskelijaa.

Lukiolaiset lukivat Utaimen numeron 2/2013. Palautteen ohella nuoret kertoivat vinkkinsä lehden kehittämiseksi. Halusimme luoda palautteen antamiseen keskustelevan ilmapiirin, joten järjestimme ryhmätapaamisen.
 
Kuvasimme kolmen opiskelijan kommentit iPadilla. Abiturientit Iina Santamäki, Nelli Katainen ja Olivia Pynnönen olivat yksimielisiä siitä, että lehden takakannen juliste ei aukene. Ainakin veronkiertämisestä kertova juttu maistui puulta näiden lukijoiden suussa. Sen sijaan lehden muu visuaalisuus miellytti raadin jäseniä. Katso tästä, minkä jutun raati arvioi parhaaksi ja mitä mieltä raati oli Utaimesta ylipäätään:
 

 
Valitettavasti koko lukijaraati ei päässyt tapaamiseemme paikalle. Alina Salmi kertoi sähköpostilla mielipiteensä, ja Mira luki ne kameralle. Alina toivoi, että Utaimeen saataisiin nuoria koskeva gallup. Hän myös kumoaa myytin siitä, että nuoret lukevat ennemmin uutisensa verkosta kuin printistä. Katso Alinan mietteet koko lehdestä tästä:
 

 
Kiitokset vielä lukijaraadin osallistujille! Toivottavasti myös muut kuin lukiolaiset innostuvat tarttumaan Utaimeen ja antamaan sen tekijöille palautetta. Sen avulla voimme tehdä entistäkin kiinnostavampaa lehteä.
 
Mira Kettunen ja Outi Koivu
 
Kirjoittajat ovat journalistiikan maisteriohjelman opiskelijoita, jotka työskentelevät toimitussihteereinä Utaimessa lukuvuonna 2012–2013.
||

Lisää kommentti

Lähetä
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.