Nukkuminen on ajanhaaskausta

10.03.2017 - 14:18
 
Täydellinen ihminen on aina tehokas. Hän ei nuku, koska silloin päivässä on enemmän tunteja aikaa saavuttaa mahdollisimman paljon. On aikaa treenata fitness-kroppa, lukea tenttimateriaalit kolme kertaa läpi, kiertää kaikki kulttuuritapahtumat, viettää aikaa perheen kanssa, seurata ajankohtaisia tapahtumia, maakuntamatkailla ja toimia vapaaehtoisena järjestössä.
 
Me tavalliset pulliaiset emme kykene saavuttamaan tuota täydellisen ihmisen roolia, koska olemme inhimillisen laiskoja. Tykkäämme nukkua ja rentoutua liikaa. 
 
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön mukaan aikuisen unentarve on keskimäärin seitsemän tuntia. Jos supistaa ajan kuuteen tuntiin, pääsee lähemmäs täydellisen ahkeraa esikuvaa. Tällöin ehtii käydä tenttimateriaalit läpi neljä kertaa ja kulttuurin lisäksi seurata kaikki jääkiekon tulokset unohtamatta koripalloa, tennistä ja muodostelmaluistelua. Lisäksi jää aikaa leipoa serkun lasten harrastustoimintaan. 
 
Useamman yötunnin vähennyksellä voisi jo taputella itseä olkapäälle. Kun päivällä velvollisuudet on hoidettu, on aikaa verkostoitua yön pikkutunteihin asti. Liika sosiaalisuus kannattaa unohtaa päivisin, koska täydellinen ihminen raataa silloin töissä tai opiskelee. Tämä tarkoittaa joko aivosolujen kovaa piiskaamista tai fyysistä työtä. 
 
Suurimmat sankarit ajattelevat, että unen laatu korvaa määrän. Tällä ajattelutavalla pääsee pitkälle, sillä kyseiset valioyksilöt ehtivät saavuttamaan elämänsä aikana todella paljon. He pysyvät hereillä kovan itsekurin ja suurien kofeiinimäärien ansiosta. He eivät ole terveysmainonnan uhreja tai kuuntele lääkärien tarinoita diabeteksesta, ylipainosta ja verisuonitaudeista. Eihän täydellinen ihminen voi sairastua mihinkään edellä mainituista. 
 
Täydelliselle ihmiselle lepo on laiskuutta. Jos kuitenkin minun pitää päättää, olen mieluummin laiska ja virkeä.
 
Roosa Marjaniemi
||

Lisää kommentti

Lähetä
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.