Luvassa koko kansan Maamme-laulu – sinäkin voit olla tähti!

Muusikko Arto Järvinen kaipaa tavallisia kansalaisia kanssaan laulamaan Pirkkalan Vapaa-aikakeskukselle.
06.02.2017 - 14:22 Teksti ja kuva: Valtteri Mörttinen

Tavalliset kansalaiset pääsevät esittämään massiivisena kuorona Suomen kansallislaulun. Äänite julkaistaan digitaalisena kopiona Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi.

Maamme-laulusta tehdään kaikkien aikojen kuoroversio. Projektin käynnistää pirkkalalainen muusikko–yrittäjä Arto Järvinen. Suomi 100 -ohjelmaan kuuluvan Koko kansan Maamme-laulun ensimmäinen versio on tarkoitus saada valmiiksi kesään mennessä.

Tavallisten kansalaisten lauluesityksiä kerätään useissa äänitysstudioissa, joista ensimmäinen perustetaan Pirkkalan Vapaa-aikakeskukselle. Järvisen on tarkoitus laajentaa tuotantoa pyytämällä mukaan studioita muualta Suomesta, jotta osallistujia olisi mahdollisimman monelta eri paikkakunnalta.

– Osallistuja laulaa pohjien ja esilaulun päälle oman lauluraitansa. Kun näitä on kerätty tarpeeksi, otamme taustat pois ja siten saamme valtavan kuoron laulamaan yhdessä Maamme-laulua, Järvinen kertoo.

Digitaalinen juhlajulkaisu

Koko kansan Maamme-laulu julkaistaan lopulta digitaalisena kopiona, ja Arto Järvinen haluaa sen myös radiosoittoon. Järvinen julkistaa osallistumisohjeet verkkosivuillaan lähipäivinä. Uusia vaihtoehtoja äänitteiden keräämistavoille keksitään jatkuvasti.

– Äänitteitä voitaisiin kerätä myös kiertämällä isoja tapahtumia. Muun muassa erilaisten urheilukilpailujen vastuutahot ovat ilmaisseet kiinnostusta osallistua tuotantoon.

Järvisellä ei kuitenkaan ole vielä minkäänlaista rahoitusta projektille, joten kiertävät äänitykset uhkaavat jäädä tekemättä. Tuotannon ainoa toistaiseksi varma yhteistyökumppani on Pirkkalan kunta. Kunnan kulttuurikoordinaattori Kiti Mäkinen vahvistaa, että Vapaa-aikakeskuksen bänditilat tarjotaan veloituksetta käyttöön lauluäänityksiä varten.

Suomen edustaja ennenkin

Järvisellä on kokemusta kotimaansa musiikillisesta edustamisesta jo ennestään. Hän soitti kitaraa Teräsbetoni-yhtyeessä, joka kilpaili Euroviisuissa 2008. Yhtye lopetti toimintansa kaksi vuotta myöhemmin.

Ammattitaustastaan huolimatta Järvinen haluaa Koko kansan Maamme-lauluun ensisijaisesti tavallisia kansalaisia.

– Tässä projektissa laulutaidolla ei ole merkitystä. Siihen voi osallistua kuka tahansa!

||

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tämä kysymys esitetään, jotta lomakkeen automatisoitu käyttö voitaisiin estää.
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.