Tampere juhlii suuren maailman tyyliin – tankotanssia, jonglöörausta ja vanhan ajan glamouria

Pakkahuone säihkyy perjantaina 1920-luvun tyyliin.
05.02.2017 - 20:23 Teksti ja kuva: Vilma Hovi

Tullikamarin Pakkahuone saa nostalgisen ilmeen jättimäisten 1920-luvun teemabileiden vallatessa tilan.

Kansainvälinen bilekonsepti Party like Gatsby – A Gentleman's Affair saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle perjantaina 10. helmikuuta. 1920-luvusta ja F. Scott Fitzgeraldin romaanista The Great Gatsby inspiraationsa saanutta tapahtumaa on järjestetty ympäri maailmaa jo muutaman vuoden ajan. Romaanin päähenkilö, kuvitteellinen miljonääri Jay Gatsby, kiertää kaupungeissa järjestämässä hulppeita bileitä.

Tampereella Party like Gatsby -tapahtuma järjestetään Tullikamarin Pakkahuoneella. Pakkahuoneen myynti- ja markkinointipäällikkö Anu Aittoniemi kertoo juhlien saksalaisten järjestäjien ottaneen yhteyttä Pakkahuoneeseen vuokratakseen tilan tapahtumalle.

– Aloite tuli kokonaan heidän puoleltaan. Olin kuullut konseptista aikaisemmin, mutta en tiennyt sen maailmanlaajuisuudesta, Aittoniemi kertoo.

Aikakaudessa houkuttelevat muoti ja elokuvateollisuus

Juhlissa pääsee nauttimaan näyttävistä esityksistä, esimerkiksi tankotanssista ja jonglöörauksesta. Myös musiikki on tärkeä osa bileitä, ja sitä tarjoilevat juhlijoille sekä dj että live-esiintyjät.

Pakkahuoneella on Aittoniemen mukaan järjestetty teemabileitä ennenkin, mutta Gatsby-bileet erottaa se, että kuka tahansa voi ostaa lipun. Suomen Teatteriopistossa opiskeleva Sonja Järvinen on jo hankkinut liput.

– Kaveri oli nähnyt uutisissa jutun tapahtumasta. 1920-luku on esimerkiksi muodin ja elokuvateollisuuden kannalta ihanaa aikaa, joten totta kai tähän tapahtumaan on päästävä, Järvinen sanoo.

Järvinen aikoo joko lainata asun Tampereen Työväen Teatterilta tai vuokrata vintageliikkeestä. Inspiraatiota hän on hakenut tapahtuman mainosvideosta ja etsimällä netistä kuvia 1920-luvun tyylistä.

– Eniten odotan pukeutumiseen panostamista. Naamiaisissa on usein aina ne muutamat henkilöt, jotka eivät ole jaksaneet pukeutua. En usko, että Gatsby-bileissä on tätä ongelmaa.

Tampereen Party like Gatsby -tapahtumaan ovat jäljellä enää viimeiset liput. Anu Aittoniemi ei kuitenkaan lähde spekuloimaan kävijämääräodotuksilla lippujen ollessa yhä myynnissä.

– Aion kyllä käydä katsomassa, millainen meno tapahtumassa on, Aittoniemi sanoo.

Party like Gatsby -bilekonsepti oli ensi kertaa Suomessa viime vuonna, kun Jay Gatsby saapui Helsingin Vanhalle Ylioppilastalolle 10. ja 11. maaliskuuta.

Party like Gatsby

• Järjestäjänä toimii saksalainen Speakeasy-yritys.
  • Tapahtumaa on järjestetty Keski- ja Pohjois-Euroopan lisäksi Dubaissa.
  • Euroopassa tapahtuma on kiertänyt kymmenessä maassa ja yli 20 kaupungissa.
  • Tulevat tapahtumat ovat Tampereella 10. helmikuuta ja Tukholmassa 22. huhtikuuta.

Pakkahuone säihkyy perjantaina 1920-luvun tyyliin.